O fabrică din România care produce fețe de pantofi pentru Gucci și Dior concediază 78 de oameni: „Firmele nu au acceptat creșteri mari de prețuri”

O fabrică din România care produce fețe de pantofi pentru Gucci și Dior concediază 78 de oameni: „Firmele nu au acceptat creșteri mari de prețuri”
| Foto: Foto 1 (stânga): tinx - Depositphotos.com / Foto 2 (dreapta): @the_shoeniverse_505 - Instagram

Fabrica Selezione din România care produce fețe de pantofi pentru Gucci și Dior este nevoită să dea afară 78 de angajați în lipsa sprijinului de la brand-urile de lux pentru costurilor salariale.

Compania Selezione din Braşov, fondată de Ludovico Fagioli, de ori­gi­ne italiană, care produce feţe de încăl­ţă­minte pentru două dintre cele mai mari branduri de modă, Gucci şi Dior, concediază 78 de angajaţi, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Braşov, conform ZF.

Producția era dublă înainte, într-o perioadă normală când inflația nu era galopantă și nu se discuta despre criza energetică.

„Motivul este economic, în sen­sul că am primit, în ianuarie, mă­sura ce pre­vede mărirea salariului mi­nim pe economie. Angajaţii au vrut mă­rirea sa­lariului, iar această mărire am încer­cat să o transmit şi către cli­en­ţii noştri. Din cauza crizei economice din pre­zent şi a vânzărilor mai mici, foarte pu­ţini au acceptat. Criza de vân­zări şi mă­rirea noastră de preţuri au dus la această măsură. Noi am mărit preţul de producţie cu circa 6% faţă de 2021 - Ludovico Fa­gioli, administrator al unităţii de pro­ducţie Selezione din Braşov, pentru ZF.

Selezione, o companie din Braşov cu afaceri de peste 10 mil. lei în 2021 şi un profit net de 1,3 mil. lei şi 156 de angajaţi, produce 60.000 de perechi de feţe de încălţăminte pe an pentru brand-uri de lux/premium precum Dior și Gucci, afirmă sursa citată.

Comenteaza