O firmă de IT din Cluj livrează o aplicaţie care monitorizează incidentele din trafic: sute de blocaje, zeci de incidente din cauza drumurilor proaste

O firmă de IT din Cluj livrează o aplicaţie care monitorizează incidentele din trafic: sute de blocaje, zeci de incidente din cauza drumurilor  proaste
O companie clujeană de tehnologia informaţiei anunţă astăzi că lansează un serviciu de informaţii din trafic în timp real şi că a montat deja aplicaţia pe aparatul GPS pe care îl produce sub marca Smilo.

 

Aplicaţia a fost lansată în parteneriat cu compania belgiană Be-Mobile şi un post naţional de radio, şi se constituie în primul sistem privat care colectează, interpretează şi livrează date din trafic în timp real, la nivel naţional. Soluţia va fi disponibilă ca aplicaţie pentru GPS-uri, dar şi pentru smartphone-uri şi tablete.

"Necesitatea implementării acestui serviciu vine în urma creşterii considerabile a numărului de autovehicule pe drumurile din ţară, a situaţiilor frustrante tot mai des întâlnite în trafic precum blocaje, drumuri închise şi ambuteiaje ce creează disconfort conducătorilor auto, toate în strânsă legătură cu starea actuală a infrastructurii din România", a explicat directorul general al AROBS, Voicu Oprean.

Într-un comunicat de presă AROBS Cluj anunţă că sistemul şi-a dovedit deja funcţionalitatea şi în doar o zi, în Bucureşti, a semnalat ieri întârzieri cauzate de traficul aglomerat în şase puncte din Bucureşti. Ieri la ora 11 la nivel naţional se înregistrau 146 blocaje şi 75 de incidente pe drumuri proaste, dar şi 52 de lucrări rutiere, toate semnalate de şoferi. Sistemul are la bază datele de trafic preluate de la peste 65.000 de maşini monitorizate prin GPS, dar şi de la Poliţie, pompieri şi primării.

AROBS Transilvania Software Cluj are 300 de angajaţi în Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Oradea, Ploieşti şi Constanţa, iar anul trecut compania a deschis birouri în Budapesta, Chişinău şi San Diego.

Comenteaza