O firmă din Cluj va opera calea ferată dintre Turda şi Câmpia Turzii

O firmă din Cluj va opera calea ferată dintre Turda şi Câmpia Turzii
Cele două secţii de cale ferată neinteroperabile scoase la licitaţie în zona Ardealului de către CFR au fost adjudecate de o companie clujeană, Via Terra Spedition.

CFR a scos la licitaţie vineri mai multe tronsoane de cale ferată în trei secţii de cale ferată, care aparţin infrastructurii feroviare ale sucursalelor din Timişoara, Cluj şi Galaţi. Grupa care cuprinde secţiile CF neinteroperabile Simeria - Pestiş, Simeria - Hunedoara, Jebel - Liebling, Timişoara Est - Radna, Cărpinis - Ionel şi respectiv Lupeni - Lupeni Tehnic - Livezeni, a fost adjudecată de  RCCF Trans SRL.

Grupa din Cluj, care cuprinde secţiile CF neinteroperabile Oradea Vest - Cheresig, Câmpia Turzii - Turda, Baia Mare - Baia Mare Nord, a fost adjudecată de compania clujeană Viaterra Spedition, iar grupa din Galaţi, care cuprinde secţiile CF neinteroperabile Făurei - Tecuci, Mărăşeşti - Panciu, Buzău - Berca, Comăneşti - Moineşti, a fost adjudecată de Grup Feroviar Român SA Bucureşti.

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de patru ani, iar criteriul de selecţie, a celei mai bune oferte, a fost chiria cea mai mare şi preluarea în cel mai scurt timp de la adjudecare. Câştigătorii licitaţiei sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative, conform unui anunţ al CFR.

"Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile", arată CFR.

Comenteaza