O firmă germană de IT cu filiala la Cluj duce studenţii UTCN în practică în Munchen

O firmă germană de IT cu filiala la Cluj duce studenţii UTCN în practică în Munchen
O companie germană de tehnologia informaţiei, care şi-a deschis filiala din România la Cluj, duce studenţii clujeni în Germania, în stagii de practică prin programul de mobilitate Erasmus.

"Ce m-a surprins plăcut la această colaborare a fost faptul că am reuşit să punem totul în mişcare foarte repede", spune Vasile Dădârlat, şeful biroului Programe Comunitare din Universitatea Tehnică (UTCN).

"S-a făcut public anunţul către studenţi, echipa msg systems împreună cu responsabilii pentru mobilităţi studenţeşti au susţinut o prezentare în cadrul universităţii, au urmat interviurile şi a fost realizată selecţia. Suntem siguri că anul viitor mai mulţi studenţi vor beneficia de oportunitatea de a face practică, trei luni, în Germania la msg systems".

msg systems România, filiala concernului german msg systems AG, oferă începând din acest an  burse Erasmus în Germania. În 2012 vor beneficia de practică la sediile msg systems AG studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj. Stagiul presupune efectuarea unui internship pe teme tehnice în Germania. Studenţii vor avea ca mentor specialişti IT din Germania, vor urma o curriculă specifică specializării informatice în Java sau SAP/ABAP şi vor avea ocazia de a interacţiona cu mediul şi cultura nemţească, spune Radu Jinga, directorul filialei din România a companiei. "Anul viitor ne-am dori să atragem şi Universitatea Babeş-Bolyai în acest proiect şi, de ce nu, alte universităţi de prestigiu din ţară", a completat Jinga.

Un număr de opt studenţi de la UTCN beneficiază în această toamnă de stagii la compania respectivă.

Programul de burse Erasmus se desfăşoară anul acesta pe o perioadă de 3 luni, iulie - septembrie, la sediile msg systems AG din Ismaning/Munchen, pentru tehnologia Java, respectiv Passau pentru cei care doresc să se specializeze în SAP/ABAP.

Concernul msg systems are sediul în Germania şi mai multe filiale internaţionale în Austria, Elveţia, Olanda, Singapore, România şi SUA. Înfiinţată în 1980, msg systems este unul dintre cei mai mari dezvoltatori şi integratori software din Germania, are 4.000 de angajaţi iar filiala din România a fost deschisă în 2008 la Cluj, unde lucrează 120 de persoane.

Comenteaza