O firmă înfiinţată într-un hotel câştigă contract de publicitate pe bani europeni de 16.000 euro prin atribuire directă de la Primărie

O firmă înfiinţată într-un hotel câştigă contract de publicitate pe bani europeni de 16.000 euro prin atribuire directă de la Primărie
O firmă de apartament înfiinţată în hotelul City Plaza, cu doar un singur angajat, a câştigat un contract de publicitate de 16.000 de euro prin atribuire directă din partea Primăriei Cluj-Napoca, pentru a face publicitate proiectului "Buftea de Cluj".

Proiectul a fost anunţat în urmă cu două săptămâni, când a fost făcut public şi numele firmei care va face publicitate proiectului, pe bani europeni. De atunci, însă, Primăria Cluj-Napoca a răspuns doar azi unei solicitări de informaţii ce viza atribuirea contractului, iar în răspuns nu a precizat şi care au fost celelalte oferte depuse pentru proiect. "Atribuirea s-a făcut prin biroul de achiziţii publice", a spus managerul de proiect Ovidiu Cîmpean, fără a preciza însă care au fost celelalte oferte depuse.

Firma câştigătoare a contractului este Corporate Image Development SRL, o firmă înfiinţată în hotelul City Plaza în urmă cu mai puţin de trei ani şi cu un singur angajat, care a primit un contract în valoare de 58.740 lei (13.000 euro) fără TVA prin atribuire directă. De aceşti bani, firma urmează să realizeze 2.000 de pliante publicitare, zece anunţuri de presă, 200 de mape de presă, două comunicate de presă, să organizeze două conferinţe de presă şi să înfiinţeze un site web, dar şi să producă 400 de autocolante şi să conducă o campanie de promovare online.

Conform celor mai recente date disponibile ale Ministerului Finanţelor Publice, firma înfiinţată în 2010 avea în 2011 un singur angajat şi pierderi de peste 9.000 de lei. Un site local de presa a arătat ieri că firma este înfiinţată de fosta secretară a primarului Emil Boc, Simona Istrătescu. Aceasta a publicat o singură declaraţie de avere pe site-ul Primăriei, în 2009. Descarcă documentul ataşat

Proiectul "Buftea de Cluj" a fost estimat la 68 milioane de lei, dar preţul de adjudecare a scăzut la 42 milioane de lei după licitaţie. Un număr de 16 firme s-au înscris în competiţie. Este vorba de ACI SA Cluj, Antrepriza Construcţii Montaj nr. 4 Bucureşti, Baumeister SA, Consinit SRL, Decorint SRL, General Construct SRL, Grup 4 Instalaţii SA, Idecon S.A.U. Zaragoza, Conarg Consulting SRL, Proiect Consult SRL, Napoca SA, Strabag SRL, Tehnodomus SA, Transilvania Construcţii SA, Valve Internaţional SA şi Victor Construct SRL.

CREIC urmează să aibă patru corpuri de clădire: primul dintre acestea va fi compus dintr-un parking subteran pe două niveluri, la parter urmează să fie amenajate anexe pentru producţia de film, la etaj - birouri pentru producţie media iar la etajele 2-4 vor fi amenajate diverse birouri. În ce priveşte corpul B de clădire, acesta este compus din două niveluri de parking subteran şi un studio de film, Corpul C - dintr-un spaţiu multifuncţional de 1.400 de metri pătraţi, în vreme ce Corpul D va fi compus din parcare subterană şi ateliere de creaţie.

 

Etichete
Comenteaza