O lună de lucru pentru “mini-Ursus”
- Scris de Kristina Restea
- 26 Apr 2011, 23:12
- Economie
- Ascultă știrea

"Termenul nostru este 26 mai. Suntem în grafic şi ne vom încadra în acest termen. Apoi spaţiul va fi preluat de designeri, pentru partea de amenajări", a spus Ionel Bidian, administrator al Modern Bau. Acesta a mai menţionat că în perioada de vârf a lucrărilor pe şantierul din incinta fostei fabrici de bere lucrau 60 de muncitori, în două schimburi. "În această perioadă sunt undeva la 40", a completat acesta.
Astfel, după oprirea producţiei la scară industrială, se va deschide o minifacilitate de producţie ce va mai include un pub şi un restaurant şi care va furniza bere şi altor locaţii din Cluj. Lucrările au început la finalul lunii martie. Noul spaţiu va avea o capacitate de 200 de persoane, iar consumatorii vor avea ocazia să asiste la procesul de fabricare a berii. Oficialii Ursus au anunţat că intenţionează să dea drumul primei producţii de bere la jumătatea lunii mai sau spre finalul acesteia, odată cu Zilele Clujului.
Prima parte a barului va fi gata tot la final de mai, iar peste alte două-trei săptămâni întreaga facilitate se va deschide, inclusiv partea mare de bar şi terasa. Cu ocazia lansării oficiale a şantierului de la Ursus, primarul Sorin Apostu a lansat o provocare responsabililor de construcţie: finalizarea lucrărilor până la Zilele oraşului, care au loc la finalul lunii mai. Ursus Breweries face parte din grupul SABMiller, cu sediul la Londra. Compania mai deţine fabrici la Buzău, Timişoara, Braşov şi are 1.700 de angajaţi.