O noapte de cazare la un castel din Transilvania porneşte de la 200 lei. Între cele mai căutate, unul din Turda

O noapte de cazare la un castel din Transilvania porneşte de la 200 lei. Între cele mai căutate, unul din Turda
O noapte de cazare la un castel sau conac din Transilvania pornesc de la 200 lei, putând fi cu până la 15% mai mari decât preţul la un hotel obişnuit cu acelaşi grad de confort.

"Se plăteşte bineînţeles experienţa în sine dar şi uzura, care pentru o clădire de patrimoniu poate fi mult mai costisitor de întreţinut. Astfel, preţul pe noapte la un castel din zona Transilvaniei începe de la 200 lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus. Separat, majoritatea proprietăţilor pot include şi servirea prânzului sau a cinei, de la 50 lei / persoană", spun reprezentanţii portalului de călătorii Hotelguru.ro

Cele mai căutate patru castele din zonă sunt Haller Ogra, aflat la 17 km de Târgu Mureş, în localitatea Ogra, Castelul Hotel Daniel Tălişoara, Castel Templul Cavalerilor Vălişoara şi Castelul Prinţul Vânător & Dracula Turda.

Numărul de căutări online care fac referire la castele sau conace din România a crescut simţitor, ceea ce înseamnă că din ce în ce mai mulţi români şi străini aleg să îşi petreacă vacanţa în astfel de locaţii.

Această statistică vine pe fondul unei tendinţe în creştere în ultimii ani, de renovare şi recondiţionare a castelelor şi conacelor din zona Transilvaniei şi de transformare a acestora în facilităţi turistice.

Comenteaza