O nouă acţiune de înşelătorie online în perioada reducerilor de BlackFriday

O nouă acţiune de înşelătorie online în perioada reducerilor de BlackFriday

Specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică avertizează asupra celei mai recente acţiuni a atacatorilor cibernetici, care vizează identitatea brandului Dedeman.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Atacatorii cibernetici îşi intensifică tentativele de fraudare a utilizatorilor, profitând de viteza cu care facem acţiuni în mediul online, în special în perioada reducerilor, avertizează specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). Cea mai recentă acţiune de acest tip vizează identitatea brandului Dedeman, arată DNSC, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

"De obicei, în fiecare an, în perioada reducerilor de #BlackFriday şi a sărbătorilor de iarnă, atacatorii îşi intensifică tentativele de fraudare a utilizatorilor, profitând de viteza cu care facem acţiuni în mediul online (...) Metodele prin care ei încearcă să extragă de la potenţialele victime date personale, financiare sau de autentificare implică de obicei tactici de inginerie socială, folosite în contextul unor mesaje promoţionale false, create special de atacatori. Acestea arată similar cu cele legitime şi sunt de regulă găzduite pe site-uri compromise sau unele nou create. În cazul prezentat în imagine, atacatorii copiază identitatea de brand Dedeman pentru a convinge potenţialele victime că este vorba despre o iniţiativă legitimă, însă dacă suntem atenţi la adresa de pe care soseşte acel mail, putem observa cu uşurinţă că este una neoficială şi fără nicio legătură cu compania, de pe un domeniu .surf", explică experţii în securitate cibernetică.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza