News alert O nouă companie aeriană introduce zboruri spre Budapesta și Debrecen de pe Aeroportul Cluj

O nouă companie aeriană introduce zboruri spre Budapesta și Debrecen de pe Aeroportul Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță startul operațiunilor unei noi companii aeriene regionale, care va opera zboruri spre Budapesta și Debrecen. 

Începând de luni, 5 septembrie, compania aeriană Aeroexpress Regional va conecta orașul Cluj-Napoca cu orașele Budapesta și Debrecen din Ungaria. Zborurile vor fi operate în zilele de luni, miercuri şi vineri pe ruta Budapesta – Cluj-Napoca – Debrecen –Cluj-Napoca – Budapesta, deservind astfel în mod simultan traficul de pasageri pentru cele 3 orașe. 

Orarul publicat de compania aeriană Aeroexpress Regional este următorul:

O nouă companie aeriană introduce zboruri spre Budapesta și Debrecen de pe Aeroportul Cluj

Zborurile spre cele două orașe ale Ungariei vor deservi întreaga regiune, iar zborul spre Budapesta prezintă un interes deosebit, având în vedere faptul că restabilește de astăzi o legătură aeriană istorică și de tradiție. 

Aeroexpress Regional este un start-up maghiar, iar partenerul acestei companii aeriene este BASe Airlines, care este prezentă pe piață de 31 de ani și a acumulat o experiență considerabilă în domeniul zborurilor regionale din Europa. BASe Airlines, a participat anterior şi la operarea zborurilor regionale ale Malév cu cele trei avioane ale sale de tip Embraer 120.

Avionul de pasageri cu turbopropulsoare de tip Embraer 120 ER, utilizat de compania aeriană, este de fabricație braziliană, fiind dezvoltat special pentru operarea eficientă și economică a zborurilor regionale pe distanțe scurte. Viteza de croazieră este de 552 km/h fiind asigurată de două motoare Pratt&Whitney de 1.800 de cai putere fiecare, iar altitudinea maximă de croazieră a aeronavei este de 8.500 de metri.

Compania aeriană Aeroexpress este cea de-a doua care va opera pe destinația Budapesta, după anunțul celor de la AirConnect, care vor începe cursele din 15 octombrie 2022.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza