O nouă conferință internațională de aviație are loc la Aeroportul din Cluj. Nume grele prezente

O nouă conferință internațională de aviație are loc la Aeroportul din Cluj. Nume grele prezente

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va fi gazda unei noi conferințe interneționale de aviație care va avea loc în 8-9 septembrie 2022, la Aeroportul Internațional Cluj.

Potrivit reprezentanților aeroportului clujean, conferința va reuni reprezentanți de top ai unor aeroporturi și companii aeriene din regiune, cu scopul de a reconstrui un nivel sporit de conectivitate regională în era post-COVID-19. 

„Dezvoltarea regională, comerțul și turismul depind în mare măsură de accesibilitatea transportului aerian. În prezența unei discontinuități severe și a izolării ca urmare a geografiei fizice (de exemplu, insule și alte regiuni mai îndepărtate) și/sau politice (de exemplu, regiuni de graniță), asigurarea și îmbunătățirea conectivității transportului aerian se poate dovedi importantă pentru prosperitatea economică și bunăstarea socială.

Cu toate acestea, ca urmare a pandemiei de COVID-19, companiile aeriene și partenerii lanțului de aprovizionare au suferit de dificultăți financiare fără precedent, în detrimentul conectivității aeriene. Prin urmare, pentru a depăși această situație adversă și pentru a reconstrui un nivel sporit de conectivitate regională în era post-COVID 19, colaborarea dintre toate părțile interesate implicate în aviație este esențială.

Conferința regională privind transportul aerian din 2022 se va concentra chiar pe această problemă, evidențiind modul în care companiile aeriene, aeroporturile, ANSP, operatorii de la sol și alte companii pot depăși conflictele tipice ale lanțului de aprovizionare pentru a urmări în comun practici de cooperare durabilă care ar aduce mari beneficii nu numai pentru companiile de aviație, ci și de asemenea pentru regiuni şi societăţile lor locale. Liderii de afaceri, reprezentanții guvernelor regionale/locale și alte personalități eminente vor discuta despre cele mai bune practici și calea de urmat”, au transmis organizatorii.

În ziua de vineri vor ține discursuri primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, subprefectul Clujului, Răzvan Ciortea, directorul general al Aeroportului Cluj, David Ciceo, CEO iGA Istanbul Aeroport, Kadri Samsunlu, CEO Animawings, Tassos Raftopoulos sau CEO Blue Air, Cristian Rada.

Comenteaza