O secțiune din Autostrada Sebeș - Turda, aproape de inaugurare

O secțiune din Autostrada Sebeș - Turda, aproape de inaugurare

Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat că un lot de 12 km este finalizat, fiind programat să se dea în folosință în cursul lunii aprilie.  

CNAIR a actualizat lista proiectelor de autostrăzi şi decontează acum facturi pentru lucrări cu finanţare europeană, aproape finalizate. Potrivit oficialilor CNAIR, prezenți la conferința "Capital - infrastructură și transporturi", lotul 3 al autostrăzii Sebeş - Turda, între Aiud şi Decea, de 12,4 km, este finalizat 100%.

Din datele privind stadiul proiectelor în derulare rezultă că acei 12,4 km de autostradă se vor inaugura în cursul acestei luni. Constructorul lotului 3 primeşte 1,1 milioane de euro de la CNAIR. Asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte D’Acqua decontează 5,1 milioane de lei pentru proiectarea şi execuţia lotului 3.

Proiectantul autostrăzii Sebeş - Turda, lotul 3, în valoare de 420 de milioane de lei este Aecom Ingenieria, consultant fiind Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj. Proiectul mai are nevoie de un aviz în cadrul consiliului tehnico- economic siguranţa circulaţiei din CNAIR. Potrivit calendarului de inaugurare, lotul 4 din Sebeş - Turda, de 16,3 km se deschide traficului în cursul lunii mai, lucrările fiind finalizate în proporţie de 99%.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, anunţa că deschiderea loturilor 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş - Turda va avea loc în cursul lunii mai. Autostrada va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are 24,3 km şi este cuprins între Pârâul Iovului și intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,4 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără taxa pe valoarea adăugată, este de 541 de milioane de lei  pentru lotul 1, 549 de milioane lotul 2, 420 de milioane lotul 3, 470 de milioane lotul 4, fiind finanţate din fondul de coeziune (85%), şi din bugetul de stat (15%).

Comenteaza