O singură universitate aduce 190 de mil euro în Cluj, 71% însumând cheltuieli realizate de studenţi

O singură universitate aduce 190 de mil euro în Cluj, 71% însumând cheltuieli realizate de studenţi

Numărul total de studenți din cele șase universități clujene este de peste 90 000 de studenți (la licență, master, doctorat și studii postuniversitare), din oraș și din extensii, din care peste 6000 sunt studenți internaționali (fără a include aici schimburile Erasmus).

Potrivit unei analize, doar Universitatea Babeș-Bolyai contribuie cu peste 190 de miloane de euro la economia orașului, din care 71% erau cheltuielile realizate de studenți.

"Spre exemplu, îmi amintesc că într-un studiu din 2018, într-o estimare conservativă, UBB contribuia, în 2015, la economia orașului cu aproximativ 190 000 000 EURO (din care 71% erau doar cheltuielile făcute de studenți); vă dați seama că această contribuție crește semnificativ dacă adăugăm contribuția tuturor universităților clujene. În fine, sintagmele “smart”, “innovation”, “young”, “green” etc. asociate Clujului derivă tocmai din această componentă academică, fără de care asocierea ar fi imposibilă!”, spune rectorul UBB, Daniel David.

Întreaga comunitate academică clujeană, incluzând aici și personalul didactic, de cercetare și administrativ, depășește, în acest an academic, 100000 de oameni.

 

Comenteaza