Oamenii de afaceri: lucratul flexibil îţi permite să ieşi mai des în oraș

Oamenii de afaceri: lucratul flexibil îţi permite să ieşi mai des în oraș
Cei care lucrează flexibil au o viață socială mai activă, iar angajații pot să lucreze mai aproape de casă, să petreacă mai mult timp socializând și să cunoască oameni noi.

Un studiu comandat de Regus, furnizor de soluţii pentru spații de lucru, a arătat că cei care lucrează flexibil sunt mai predispuși să își facă cumpărăturile în zonă și astfel să contribuie la economia locală (45%). 
 
Cercetarea pe 100 de oameni de afaceri din România arată că lucratul mai aproape de casă și cel flexibil contribuie la sentimentul de comunitate prin faptul că afacerile locale beneficiază direct de acest lucru și că oamenii se pot întâlni mai des cu prietenii și cu familia. 65% dintre angajați au afirmat că orice job pe care l-ar accepta ar trebui să ofere această opțiune.

„Lucratul flexibil e recunoscut ca un element cheie în ceea ce privește retenția și motivarea angajaților, însă rezultatele confirmă în mod clar și faptul că joacă un rol extrem de important atunci când angajații iau în considerare o ofertă de angajare. În timp ce componenta de sănătate și cea morală sunt lesne de înțeles, prin permiterea lucrului aproape de casă, uneori sunt susținute și comunitățile locale.

Micile afaceri, cafenelele și magazine, joacă un rol deosebit de important în păstrarea spiritului de comunitate și riscă să fie închise dacă sunt frecventate doar weekend. Mulțumită lucrului flexibil aceste afaceri beneficiază de un flux continuu de clienți pe tot parcursul săptămânii”, afirmă country managerul Regus România, Ramona Iacob. Regus este cel mai mare furnizor de soluții pentru spații flexibile de lucru, cu 2.850 de centre în 107 țări, deservind 2,3 milioane de membri. 
 
Concluziile studiului
 
• Lucratul mai aproape de casă îmbunătățește semnificativ sănătatea angajaților prin reducerea timpului de navetă, astfel încât aceștia dorm mai mult (35%)
• Jumătate spun că o navetă mai scurtă le permite să mănânce mai sănătos (45%)
• Lucratul flexibil poate să ofere un respiro de la colegii enervanți, 36% afirmând că acest lucru înseamnă că nu trebuie să suporte obiceiuri neplăcute 
• O treime confirmă faptul că lucratul în afara biroului îi ajută de multe ori să scape de colegii plictisitori (32%)

Comenteaza