ŞOC LA CLUJ. Nokia pleacă tocmai când începuse să producă smartphone-uri la Cluj PLUS Reduceri Nokia în Ungaria şi Finlanda

ŞOC LA CLUJ. Nokia pleacă tocmai când începuse să producă smartphone-uri la Cluj PLUS Reduceri Nokia în Ungaria şi Finlanda
De mai puţin de o săptămână, fabrica Nokia de la Jucu producea un smartphone.

Stephen Elop, CEO-ul Nokia, a declarat astăzi că decizia de a spune adio României este legată de noile realităţi de piaţa telefoanelor mobile. 

"Smartphone-urile au luat locul mobilphone-urile. Vom păstra în continuare producţia în Asia, unde există o proximitate a pieţei acelor produse", a declarat Elop.

Ei bine, la Jucu intrase în producţie de numai o săptămână un smatphone. Este vorba despre Nokia 500, primul smartphone al producătorului finlandez cu procesor la 1 GHz. Nokia 500 este un terminal din gama accesibilă, cu cameră foto de 5 MP, sistem de operare Symbian^ 3 Anna, ecran 3.2", 360x640, capacitiv, care costă fără taxe 150 €.

"De abia începusem să asamblăm şi scoatem pe piaţă acest telefon, iar producţia lui se va opri. La Jucu s-a mai produs un smartphone, C5, dar numai pentru două-trei luni, după care producţia lui s-a mutat la Komarom, în Ungaria", a dezvăluit pentru ziuadecj.ro un angajat al companiei.

Angajaţii Nokia au aflat că finlandezii vor face reduceri de personal în mai multe fabrici. "Renunţă la volum, în favoarea calităţii. Fabrica din Ungaria, care este mai mare decât cea de la Jucu, va fi reorganizată. Nu va mai produce mobilephone-uri, pentru că cererea a scăzut foarte mult. La Komarom se vo rmai face doar customizări, iar numărul angajaţilor va fi redus semnificativ. De asemenea, vor fi concediaţi angajaţi din Finlanda", a mai afirmat sursa ziuadecj.ro.

Comenteaza