Ofertă a Băncii Transilvania pentru clienţii Bancpost care au credite în franci elveţieni cu garanţii imobiliare

Ofertă a Băncii Transilvania pentru clienţii Bancpost care au credite în franci elveţieni cu garanţii imobiliare
| Foto: Arhiva

Banca Transilvania (BT) Cluj, acţionar majoritar al Bancpost, a lansat o ofertă pentru clienţii Bancpost care au împrumuturi în franci elveţieni (CHF) cu garanţii imobiliare şi care doresc conversia acestora în lei sau euro.

 

Perioada campaniei este 2 iulie – 31 august  2018, iar reducerea este de 18% şi se aplicată soldului curent, din care vor fi scăzute eventuale obligaţii de plată restante şi sumele calculate datorate de client şi neajunse la scadenţă. Conversia CHF/leu sau CHF/euro se va realiza la cursul Băncii Naționale a României (BNR) din data semnării documentaţiei la notar.

Costurile notariale legate de operaţiunea de conversie sunt suportate de Bancpost. În cazul în care situaţia juridică a imobilului este modificată faţă de momentul constituirii ipotecii sau sunt necesare procuri speciale de reprezentare şi/sau operaţiuni de succesiune şi/sau partaj, costurile sunt în sarcina clienţilor.

Cei 2.250 de clienţi Bancpost eligibili pentru a beneficia de oferta de conversie vor fi contactaţi telefonic şi invitaţi la o întâlnire, la una dintre unitatile Bancpost incluse în campanie. La întâlnire vor fi prezentate sumele estimative ale ofertei, şi anume: totalul reducerii; noul sold al creditului ca urmare a aplicării reducerii; noua sumă lunară de plată; etapele care trebuie urmate pentru ca un client al Bancpost să devină client al BT.

Clienţii au la dispoziție minimum 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a conversiei. Programarea pentru semnarea efectivă a documentelor se realizează după acceptarea ofertei. Odată cu operaţiunea de conversie, prin acelaşi contract autentificat în faţa notarului se va realiza şi schimbarea creditorului, din Bancpost în BT.

BT a intenţionat să includă în achiziţionarea Bancpost şi subiectul despre clienţii cu credite în franci elveţieni care au fost cesionaţi, însă ofertele BT au fost refuzate de către cesionar. Din acest motiv, oferta nu se adresează şi celor care au avut în trecut credite acordate de Bancpost, dar care au fost cesionate de Bancpost altor entităţi înainte ca BT să achiziţioneze pachetul majoritar deţinut de Eurobank la Bancpost.

Comenteaza