Oltchim intră în insolvenţă, cererea de declanşare a procedurii fiind aprobată de instanţă

Oltchim intră în insolvenţă, cererea de declanşare a procedurii fiind aprobată de instanţă
Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea intră în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată astăzi de Tribunalul Vâlcea.

Decizia Tribunalului Vâlcea poate fi atacată în termen de şapte zile.

Potrivit procedurii, societatea se va reorganiza judiciar, în baza unui plan de reorganizare, în conformitate cu prevederile Legii privind procedura insolvenţei.

"S-a aprobat insolvenţa, iar mâine (joi -n.r.) vine administratorul judiciar pentru a stabili ce este de făcut. Deocamdată îl aşteptăm pentru a discuta. Combinatul funcţionează, iar despre proteste nu poate fi vorba. Ne vom aşeza la masă şi vom discuta cu administratorul judiciar ce este de făcut. Toate creanţele Oltchim vor fi îngheţate", a declarat, miercuri, liderul sindical de la Oltchim Corneliu Cernev.

Guvernul a decis să ceară intrarea în insolvenţă a Oltchim după ce anul trecut a eşuat în încercarea de a privatiza compania.

Consiliul de Administraţie al Oltchim a aprobat, joi, depunerea la Tribunalul Vâlcea a cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după discuţiile cu FMI, că intenţia este ca pentru Oltchim, pe măsură ce societatea "redevine curată", să fie continuată procedura de privatizare, dar cu un investitor strategic.

Administratorul judiciar al Oltchim (OLT) va prezenta la jumătatea lunii aprilie un raport privind situaţia companiei, când vor fi stabilite măsurile ce pot fi adoptate în acest caz, conform scrisorii de intenţie convenită de Guvern cu FMI şi obţinută de MEDIAFAX.

"Insolvenţa va avea ca rezultat o reducere semnificativă a activităţii companiei", se arată în document.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Dicoanecu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

 

Etichete
Comenteaza