Oltenii și-au mărit deținerea în Banca Transilvania

Oltenii și-au mărit deținerea în Banca Transilvania

Societatea de Investiții Financiare (SIF5) Oltenia a ajuns să dețină 4,3% din Banca Transilvania (BT) Cluj, echivalentul unui portofoliu de peste o jumătate de miliard de lei. 

Președintele SIF5, Tudor Ciurezu, a informat că aceasta și-a majorat participația la capitalul social al BT Cluj, BRD București, OMV Petrom București, Romgaz Mediaș și Antibiotice Iași. Un sfert din activul total al SIF5 era compus din acțiuni BT, având o valoare de piață de 586 de milioane de lei.

Ponderi importante din portofoliul SIF5 le ocupau acțiunile BRD (18%), OMV Petrom (13%), Mercur (5,3%) și Transgaz (3,6%). Portofoliul de acțiuni administrat de SIF Oltenia era de 2,3 miliarde de lei, în creștere cu 54% față de 2018, în urma investițiilor în sectoarele financiar și energetic.

Activele SIF5 erau în creștere cu 20,51% comparativ cu 2018, în condițiile achitării a 59 de milioane de lei, dividende aferente exercițiului financiar 2018, potrivit datelor transmise Bursei de Valori București. Profitul net a fost de 124 de milioane, superior cu 12% celui propus inițial de administratori pentru 2019 (110 milioane).

Numărul de societăți comerciale din portofoliu era de 45, comparativ cu 49 în anul precedent. Valoarea nominală a portofoliului de acțiuni administrat a fost de 626 de milioane de lei, la o valoare de piață a acțiunilor de 2,2 miliarde, respectiv superioară cu 263% valorii nominale a titlurilor.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza