Şomerii de la Mechel au ajuns să fie întreţinuţi de părinţi şi bunici VIDEO

Şomerii de la Mechel au ajuns să fie întreţinuţi de părinţi şi bunici VIDEO
Disponibilizaţii de la combinatul din Câmpia Turzii nu renunţă la proteste. Chiar dacă mai puţini ca şi în zilele trecut, oamenii au ieşit şi astăzi în stradă în încercarea de a-şi recupera salariile compensatorii.

Oamenii spun că au ajuns la limita răbdării şi au nevoie de salariile compensatorii pentru a supravieţui. Ei se plâng că au copii de crescut, au facturi şi rate de plătit şi fără aceşti bani nu mai au din ce trăi.

"Nu ştiu cât mai rezistăm, dar facturile-s destul de mari, o venit din lunile trecute, s-o terminat", spune unul dintre protestatari. "Vin ăştia şi trag de hebluri jos şi de la curent şi de la lumină şi să vedem. O să facem apel la domnul Ponta să ne bage şi pe noi în seamă. Va trebui să se mai spânzure cineva să facem atitudine în oraş? Îşi bat joc de noi o mână de oameni".

"Îi strigător la cer ce se întâmplă la noi, părinţii să ne ţină, şi bunicii... Aşa ceva numai în România se poate întâmpla", spune un alt protestatar. "Ne rugăm să trăiască părinţii noştri şi s-ajungem la mila lor, care au o vârstă foarte înaintată, 80 de ani, îs cu medicamente, ca să ne ţină pe noi. Îi ceva strigător la cer, să ne rugăm la Dumnezeu ca să-i ţină în viaţă ca să putem să trăim şi noi pe lângă ei".

Disponibilizaţii sunt cu atât mai nemulţumiţi cu cât ieri au primit fluturaşii de salariu şi au văzut că patronii ruşi le-au reţinut impozitul pentru salariile compensatorii, fără a le plăti însă banii.

Mâine la Câmpia Turzii va merge şi prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, alături de şeful AJOFM, Daniel Don. Aceştia se vor întâlni cu protestatarii şi vor căuta o soluţie pentru deblocarea situaţiei.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Cristi Rus

 

Comenteaza