Şomerii de la Nokia, "redirecţionaţi" spre De'Longhi VIDEO

Şomerii de la Nokia,
Şomerii de la Nokia au fost chemaţi în această dimineaţă la interviuri de angajare pentru De'Longhi, compania care a luat locul finlandezilor în parcul industrial de la Jucu. Italienii vor să angajeze într-o primă etapă 70 de persoane, care vor participa la un stagiu de pregătire în Italia.

Timp de 3 zile, foştii angajaţi ai Nokia vor participa la interviuri de angajare cu reprezentanţii companiei De'Longhi. Şomerii au fost instruiţi anterior şi au avut la dispoziţie 2 manuale din care să înveţe cum să se prezinte în faţa viitorului angajator.

"Volumul 2 din <Tainele procesului de selecţie>, celălalt se numeşte <Cum să participi la interviuri>. Ele stau la baza alocării acelei alocaţii pe care noi o avem prevăzută în proiect. Oamenii au fost instruiţi cum să se comoprte, să îşi creeze propriul CV", explică Anamaria Chiciudean. coordonator de proiect.

Şomerii recrutaţi de italieni vor lucra pe linia de producţie în fabrica de la Jucu.

"Ce pretenţii salariale am avea, dacă am fi dispuşi să lucram la programe prelungite cum era de exemplu la Nokia? Acuma să vedem ce şanse avem să fim chemaţi", spune unul din foştii angajaţi ai Nokia de la Jucu.

În funcţie de postul pe care îl vor ocupa, viitorii angajaţi vor fi instruiţi timp de 2 sau 3 săptămâni în Italia.

"Această primă etapă este vorba de 70 de persoane care urmează să fie recrutate, iar după acest proces de recrutare o parte dintre ei vor pleca în Italia pentru un stagiu de practică, stagiu decontat de agenţie prin proiectul Nokia", a precizat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

De'Longhi a anunţat că la Jucu vor lucra între 600 şi 1000 de persoane. La închiderea fabricii din parcul industrial Tetarom, compania Nokia a disponibilizat peste 1400 de angajaţi.

 

Comenteaza