ONRC: Mai puţine firme dizolvate, radiate sau suspendate la Cluj

ONRC: Mai puţine firme dizolvate, radiate sau suspendate la Cluj
Scăderi pe toate liniile la dizolvări, radieri voluntare sau suspendări de firme în Cluj, în primele cinci luni ale anului, relevă un raport al Registrului Comerţului. Numărul înmatriculărilor de firme a crescut, în schimb.

Conform raportului citat, disponibil în anexa acestei ştiri, numărul firmelor dizolvate în primele cinci luni ale acestui an a fost de 34, sensibil mai mic decât cel înregistrat în acelaşi interval al anului trecut, când numărul firmelor dizolvate ajunsese la 82. Totodată în ce firmele cu activitate suspendată, doar 368 de administratori au recurs la această măsură în acest an faţă de mai bine de 1.600 de firme suspendate în primele cinci luni ale anului trecut. Este vorba de o scădere de 77 de procente, conform ONRC. Şi în ce priveşte radierile voluntare se înregistrează scăderi: 544 de firme au fost radiate în acest an faţă de 659 în primele cinci luni ale anului trecut, o scă dere de 17 procente.

În schimb numărul înmatriculărilor de firme a crescut în acest an la 2.349, faţă de 2.154 firme înmatriculate în primele cinci luni ale anului trecut. Cele mai multe firme înregistrate sunt societăţi cu răspundere limitate (SRL-uri), este vorba de  1.428, faţă de 834 SRL-uri înfiinţate în acelaşi interval al anului trecut.

Comenteaza