Oprean, AROBS: "Consider statul ca un acţionar în firmă care îmi ia bani"

Oprean, AROBS:
Voicu Oprean, fondatorul AROBS Transilvania Software Cluj, companie cu 500 de salariați și afaceri de 85 milioane de lei în 2016, afirmă că impredictibilitatea legislației fiscale afectează volumul de riscuri asumat de antreprenori.

“Eu consider statul ca fiind un acționar în firma pe care o conduc, pentru că îmi ia bani din taxe și impozite, cu toate ca eu nu am clienți din zona statului. Eu mă concentrez pe businessul meu. Pe de altă parte, statul este imprevizibil în ultima perioadă, iar această impredictibilitate afectează volumul de riscuri asumat de antreprenori. La toată povestea asta se adaugă și lipsa proiectelor în zona infrastructurii”, a afirmat Voicu Oprean.

Acesta a adăugat, în cadrul conferinţei Making the Right Moves, organizată de portalul Profit.ro, că așteaptă decizia statului în privința preconizatelor schimbări legislative pentru 1 ianuarie, care ar putea fi un avantaj pentru antreprenori și întreprinderile mici şi mjlocii, comparativ cu grupurile mari, internaționale, care deja și-au finalizat bugetele pentru anul 2018.

Guvernul a propus, prin ordonanţă de urgenţă, mai multe modificări fiscale, printre care trecerea contribuțiilor sociale (asigurări sociale şi de sănătate) de la angajator la angajat, reducerea cu 2 puncte a cotei totale de contribuții și scăderea impozitul pe venit de la 16 la 10%.

Comenteaza