Oraşul din oraş. 23.000 de angajaţi în clădirile de birouri ale Clujului

Oraşul din oraş. 23.000 de angajaţi în clădirile de birouri ale Clujului
Numărul angajaților care lucrează în spații de birouri moderne era de 58.500 la finalul primului semestru al anului (S1) în principalele orașe regionale ale României: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov.





40% se regăsesc în Cluj-Napoca, 28% în Iași, 20% în Timișoara și 12% în Brașov.  În Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov, zonele cu cea mai ridicată rată de metri pătrați per angajat, se înregistrează în zona centrală de business a orașului, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.
 
„Spre deosebire de București, unde cel mai ridicat număr de angajați se regăsește în zone semicentrale, în principalele orașe regionale situația este diferită, centrul de business al orașului înregistrând și cea mai mare aglomerare de angajați. 
 
Ţinând cont de volumul livrărilor anunțat pentru a doua jumătate a anului și considerând aceeași rată de neocupare înregistrată la finalul S1 2016, numărul de angajați din București și principalele orașe regionale va atinge pana la finalul anului 300.000”,
susţine Mihaela Gălățanu, head of research DTZ Echinox.
 
Numărul de angajați din clădirile de birouri moderne din București și din principalele orașe regionale a depășit pragul de 275.000 la finalul S1 2016, iar până la finalul anului va atinge 300.000.
 
În București, la finalul S1 2016 numărul de angajați din clădirile de birouri clasa A și B era de 216.661. Spre deosebire de finalul anului 2015 numărul angajaților care lucrează în spații de birouri moderne a crescut cu 12.000. Zonele Pipera Sud, Barbu Văcărescu - Floreasca și de vest au înregistrat cele mai mari creșteri, aceste zone ocupând primele trei poziții ca număr de angajați din clădirile moderne.
 
Calculul numărului de angajați este realizat în functie de destinația fiecărei zone de birouri și de rata de ocupare înregistrată la finalul S1. DTZ a fuzionat cu Cushman & Wakefield (C & W)în 2015 la nivel global. Noua companie operează sub brandul C & W, are 43.000 de angajaţi, gestionează 4 milioane mp la nivel global şi are venituri anuale de 5,5 miliarde de dolari.  

Cea mai recentă mişcare: 1.600 de oameni în două clădiri

NTT Data România a anunţat că va activa într-un nou spaţiu pe str. Ploieşti din Cluj-Napoca, pe 13 etaje şi 9.000 mp, investiția de amenajare fiind de 1,5 milioane de euro. Al doilea turn va fi interconectat cu actualul EBS Tower şi va dispune de spații în care vor activa lucra 1.000 oameni. Amenajarea primului turn, care găzduieşte 550 de specialişti, pe 12 niveluri, a costat 1,8 milioane de euro. Cele mai mari clădiri de birouri din reşedinţa de judeţ sunt The Office (de pe Bd. 21 Decembrie) şi Cluj Business Center (str. Henri Barbusse).

Comenteaza