Orașul din România care va plăti cel mai puțin la facturile de energie electrică

Orașul din România care va plăti cel mai puțin la facturile de energie electrică

Un oraș din județul Alba își va alimenta cea mai mare parte a instituțiilor publice cu energia electrică provenită de la un parc fotovoltaic.

Pe un teren din Transilvania, de 3,4 hectare, vor fi amplasate peste 1.500 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată de 880 kW. Această investiție costă peste 4,7 milioane de lei, dar primăria orașului afirmă că merită cheltuiala, deoarece se va plăti mai puțin la energia electrică.

Recent, o primărie din județul Alba a lansat o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Crearea unei facilități de producție energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT Blaj”. Valoarea totală a investiției se ridică la 4.773.537,56 de lei, fără TVA. Principalul obiectiv al Blajului este realizarea și punerea în funcțiune a unei instalații noi de producere a energiei electrice din surse solare (centrală bazată pe panouri fotovoltaice).

Primăria Municipiului Blaj a lansat, de curând, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări, proiectare și executare a proiectului „Crearea unei facilități de producție energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT Blaj”, care costă peste 4,7 milioane de lei. Scopul acestei investiții este realizarea și punerea în funcțiune a unei instalații noi de producere a energiei electrice din surse solare (centrală bazată pe panouri fotovoltaice).

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, iar noua centrală fotovoltaică va asigura circa 80% din necesarul de electricitate al municipiului Blaj, respectiv iluminat public, școli și clădiri publice. Terenul pe care urmează să fie construită uzina se află la ieșirea din oraș, spre Mediaș, potrivit playtech.ro.

Comenteaza