Oraşul din România cu cele mai tari restaurante din top 10 în Europa. Pe ce loc este Cluj-Napoca

Oraşul din România cu cele mai tari restaurante din top 10 în Europa. Pe ce loc este Cluj-Napoca
| Foto: https://www.tripadvisor.com/ Piept de pui cu sos gorgonzola - Teatris Restaurant - Parc Eminescu Galati

Drumul spre inima turiştilor trece evident şi prin stomacul acestora, iar deliciile culinare deosebite ale unei destinații turistice sunt unul dintre factorii care îi atrag sau nu pe vizitatori. 

Bucătăriile locale completează experiența generală a unei destinaţii turistice. Așa că au fost realizate mai multe topuri ale orașelor cu cele mai bune restaurante.

Printre oraşele care au intrat în top 10 în Europa se află şi un oraş din România restaurante unde se mănâncă bine, chiar dacă nu este vorba de o localitate importantă.

Vacanțele culinare sunt o experiență obligatorie pentru gurmanzi și reprezintă, de asemenea, o ocazie excelentă de a învăța despre diferite culturi. De altfel, nu este surprinzător faptul că Europa găzduiește unele dintre cele mai bune destinații gastronomice din lume, se arată într-un articol publicat de playtech.ro

Una din marile companii de Asigurări din Marea Britanie, CIA Landlords, a realizat un sondaj în capitalele europene, plecând de la acest criteriu, al bucătăriei locale. Pintre cele mai importante locații, cu cele mai bune restaurante, orașul Galați, surprinzător, apare în primele zece. Galațiul a fost devansat doar de orașe, precum Lisabona, Florența sau Atena.

Aşadar Galațiul ar fi oraşul din România cu cele mai tari restaurante, ocupând locul șase în acest top, cu 57 de restaurante, printre care și 12 sunt vegane. În același top, extins, se mai regăsesc alte câteva orașe din România, printre care şi Cluj-Napoca, situat pe locul 21. 

Comenteaza