Orban: Vom acorda până la 30% din salariul brut companiilor care vor face angajări

Orban: Vom acorda până la 30% din salariul brut companiilor care vor face angajări
| Foto: Arhiva

Premierul Ludovic Orban a susținut miercuri seară declarații de presă, la Palatul Victoria, în care a vorbit despre un program la nivel european pentru susținerea companiilor și a angajaților.

Guvernul va acorda până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni în căutarea unui loc de muncă, a anunțat miercuri seara premierul Ludovic Orban.

"Vom acorda un procent de până la 30 la sută din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, care vor oferi locuri de muncă cetățenilor români care sunt în căutarea unui loc de muncă pe o perioadă de cel puțin trei luni de zile. De asemenea, există o serie de cetățeni, de categorii de angajați pentru care angajarea este mai dificilă, cum sunt tinerii absolvenți, cum sunt persoanele aflate aproape de vârsta de pensionare şi care mai greu își găsesc locuri de muncă pe piața muncii. Pentru aceste categorii vom dezvolta instrumente de susținere a angajărilor mult mai generoase, susținând un procent semnificativ din salariul brut o perioadă de timp mai lungă”, a explicat premierul, miercuri, într-o declarație de presă la Palatul Victoria.

"Pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, vom continua plata şomajului tehnic. Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea, ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat.", a adăugat Orban.

El a menționat că Guvernul va adopta, de asemenea, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor fermierilor, un act de reglementare menit să sprijine muncitorii zilieri.

„Pentru zilieri, există o nevoie reală pentru fermierii români, vom adopta un act normativ în care vom aplică o măsură activă de susținere”, a mai sus premierul.

Comenteaza