Orban: "Vom creşte pensiile, cu cât ne va permite economia. Degeaba mărești pensiile, dacă după aceea nu poți să le plătești"

Orban: "Vom creşte pensiile, cu cât ne va permite economia. Degeaba mărești pensiile, dacă după aceea nu poți să le plătești"
| Foto: voxbiz.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că le transmite pensionarilor să aibă încredere că guvernul va crește pensiile, dar în privința cuantumului a explicat că va ține seama de ceea ce va permite economia în mod real.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Vom crește cu siguranță pensiile, dar în mod realist, având garanțiile de sustenabilitate, a spus Ludovic Orban. El a explicat că trebuie să existe un fundament economic solid pentru a crește pensiile și în funcție de rezultatele pe care le va vedea în economie, va face și anunțul despre pensii.

„Pensionarii să aibă încredere că vom creşte pensiile, cu cât ne va permite economia, şi că va exista această creştere de pensie şi o să încercăm să facem o creştere de pensie care să ducă la îmbunătăţirea nivelului de viaţă”, este mesajul pe care îl transmite Ludovic Orban.

Premierul a lăsat să se înțeleagă că, cel mai probabil, creșterea cu 40 la sută din septembrie, prevăzută de legea lăsată de PSD, este imposibilă. Ar fi fost puțin probabilă chiar și în condiții de normalitate, fără criza provocată de coronavirus, a menționat premierul. El crede că aceasta este „o nucă fierbinte” prin care PSD-ul și-a asigurat capital electoral.

„Obiectivul nostru este să creştem pensiile cu cât putem, în mod real. Lucrul ăsta nu pot să-l spun acum, cu cât putem în mod real. O să-l constatăm după primele şase luni, în raportul semestrial pe care îl facem privind starea economiei, ţinând cont de prognoze. Şi prognozele nu numai din România, că trebuie să ţinem cont şi de prognozele de evoluţie economică în Europa şi prognozele de evoluţie ale tuturor partenerilor. Pentru că degeaba mărești pensiile, dacă după aia nu poți să le plătești”, a explicat Ludovic Orban.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza