Ordonanța privind amânarea ratelor la credite, în Monitorul oficial. Ce prevede în cazul persoanelor fizice și firmelor

Ordonanța privind amânarea ratelor la credite, în Monitorul oficial. Ce prevede în cazul persoanelor fizice și firmelor
| Foto: activenews.ro

Ordonanța de urgență privind amânarea plății ratelor la credite a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta prevede că ratele creditelor pot fi suspendate, la cererea clientului, cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31 decembrie 2020. Perioada maximă de creditare prevăzută în reglementările creditorilor poate fi depășită cu o perioadă egală cu durata suspendării obligației de plată.

Facilitatea poate fi acordată doar pentru creditele care nu înregistrează restanțe la data instituirii stării de urgență. Se acordă exclusiv debitorilor ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de situația generată de pandemie.

Care e procedura

Pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor, dobânzilor și comisioanelor, clienții trimit băncilor o solicitare, în format fizic sau prin email, la datele de contact precizate în contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanță oferit de bancă, cel mai târziu la 45 de zile de la intrarea în vigoare a acestei ordonanțe. De asemenea, cererea se poate face și pe cale orală, prin telefon, la un număr de telefon dedicat anunțat pe pagina de internet a băncii, care are obligația de a înregistra conversația. Mai multe detalii AICI!

Etichete
Comenteaza