Oros ia la bani marunți proiectul aprozarelor cu produse româneşti: "Nu mi se pare un lucru serios"

Oros ia la bani marunți proiectul aprozarelor cu produse româneşti:  "Nu mi se pare un lucru serios"

Ministrul Agriculturii, liberalul clujean Adrian Oros, spune că a semnalat probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerţ pentru produse agroalimentare Unirea, prin care ar fi urmat să se creeze un lanț de magazine cu produse livrate de fermierii români.

Casa de Comerț Unirea nu este un proiect care să fie susținut de actualul ministru al agriculturii, clujeanul Adrian Oros.

Ministrul spune că a semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, după ce a dispus Corpului de control al ministrului în cursul acestei zile să efectueze verificări asupra întregii activităţi a Casei.

„Domnii Sorin Minea, George Sava, Florentin Bercu, Mircea Coşea au semnalat grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerţ pentru produse agroalimentare Unirea”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Potrivit ZF, reprezentanţii ministerului spun că această situaţie nu va influenţa sub nicio forma determinarea noii conduceri a ministerului de a face politici publice prin care să consolideze poziţia fermierilor pe lanţul de aprovizionare cu produse agroalimentare româneşti şi sănătoase.

"Eu nu am fost de acord cu acest proiect nici cât eram în Comisia pentru Agricultură, nu mi se pare un lucru serios, care poate rezolva o problemă. Explicaţia a fost că prin aceste magazine se vor promova produsele locale şi tradiţionale. Produsele locale trebuie promovate în locul în care se produc, iar cele tradiţionale în alt loc. Nu mi se pare că a avut un impact economic şi social, a spus și Adrian Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul aceleiași conferințe", a spus Adrian Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferințe, conform AgroInfo.

Comenteaza