Oţet vândut ca provenind din vin, scos de pe raft de ANPC. Era din acid acetic amestecat cu apă

Oţet vândut ca provenind din vin, scos de pe raft de ANPC. Era din acid acetic amestecat cu apă

Autoritatea Naţională pentru Protecia Consumatorului a anunţat oprirea de la comercializare a unui sortiment de oțet, după ce analiza de laborator a confirmat că este pe bază de acid acetic și nu de vin, cum scria pe etichetă.

”În urma unor verificări desfăşurate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ 3 luni în urmă, în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs”, a transmis ANPC, într-un comunicat de presă.  

Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, iar în urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin, nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă

”Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile şi să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falşii producători şi cei ce se dovedeşte a avea intenţii rele trebuie eliminaţi de pe piaţă, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toţi furnizorii trebuie auditati şi suntem la dispoziţia celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC. 

ANPC precizează că a decis oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului.  

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza