Şova: Autostrada Transilvania nu poate fi finalizată de la buget

Şova: Autostrada Transilvania nu poate fi finalizată de la buget
Autostrada Transilvania nu poate fi finalizată din resurse bugetare, ci prin parteneriat public privat sau prin concesiune, a declarat ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, astăzi, la audierile comisiilor parlamentare de specialitate reunite.

"Bugetăm datorii de 46 milioane euro pentru Bechtel. Autostrada Transilvania nu poate fi finalizată din resurse bugetare. Este mult prea scumpă, singura soluţie pe care o avem este cu parteneri externi pentru a o face în parteneriat public privat sau concesiune. Altă soluţie nu există. Dacă cineva poate găsi finanţare pentru concesiunea acestei autostrăzi există deschidere totală. Ea va fi luată şi dată în concesiune sau parteneriat public privat. Din datele bugetare pe cale le avem va fi dificil", a declarat Dan Şova, citat de realitatea.net.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) are un buget de 7 miliarde lei în 2013, din care 5.2 miliarde lei pentru cheltuieli de capital (investiţii), potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice.

 

Comenteaza