Oves Enterprise Cluj anunță investiții de 1,5 mil. euro în companii de securitate cibernetică, dezvoltare și parteneriate strategice

Oves Enterprise Cluj anunță investiții de 1,5 mil. euro în companii de securitate cibernetică, dezvoltare și parteneriate strategice
| Foto: ThisIsEngineering/pexels.com

Compania a pregătit 1,5 milioane de euro pentru dezvoltarea de soluții, achiziții de companii și în parteneriate strategice. Oves Cluj caută să își dubleze cifra de afaceri la 30 de milioane de lei.

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, și-a bugetat, pentru anul în curs, investiții de 1,5 milioane de euro pentru dezvoltarea de produse, achiziții de companii și realizarea de parteneriate strategice, pentru a susține dezvoltarea pe piețele internaționale și dublarea cifrei de afaceri în 2022, la 30 de milioane de lei, potrivit unui comunicat transmis ZIUA DE CLUJ.

Securitate cibernetică prin inteligență artificială

OVES Enterprise a făcut deja un prim pas în această direcție, la începutul anului, intrând în parteneriat cu compania englezească OutThink, dezvoltatorul primei platforme din lume de management al riscului uman în domeniul securității cibernetice. Compania românească va dezvolta mai multe module integrate ale soluției OutThink, contribuind la crearea și completarea segmentelor de Machine Learning (ML - Învățare Automată) și Artificial Intelligence (AI – Inteligență Artificială) ce ajută la stabilirea profilurilor angajaților/utilizatorilor.

„Acest parteneriat reprezintă un catalizator al eforturilor depuse în ultimii ani de a îmbunătăți calitatea serviciilor pe care le oferim clienților noștri și de a diversifica natura proiectelor implementate. Viziunea comună a celor două companii asupra identificării nevoilor clienților, inovația tehnologică și dorința de a face lucruri diferite față de ceilalți sunt câteva elemente care ne-au motivat să pornim împreună la acest drum”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

OutThink a pus bazele unei noi categorii de management al riscului uman în domeniul securității cibernetice, adoptând o abordare complet diferită, ce folosește Machine Learning, procesarea limbajului natural, psihologie aplicată, telemetrie software și integrarea sistemelor de securitate, pentru a identifica atitudinile și comportamentele indivizilor pentru a înțelege, măsura și gestiona riscul uman individual în interiorul companiilor.

Noul parteneriat face parte din strategia OVES Enterprise de a-și diversifica portofoliul de soluții și competențe, în direcția accesării de proiecte mai sofisticate, ce vizează integrarea de tehnologii noi, din sfera inteligenței artificiale și big data.

O altă direcție avută în vedere de OVES Enterprise anul acesta pentru diversificarea portofoliului de competențe și soluții oferite este achiziția de companii mai mici, dar cu know-how și expertiză în soluții complementare celor deja dezvoltate de ei și în utilizarea de noi tehnologii care permit, în cele din urmă, livrarea de produse tot mai bune și mai avansate din punct de vedere tehnologic.

„Am achiziționat, anul trecut, două firme mai mici, principalul obiectiv fiind accesul la resursele de  care acestea beneficiau. Pentru anul în curs, obiectivul nostru este achiziția a încă 2–3 companii cu sfere de competențe în zonele de securitate cibernetică, Machine Learning și inteligență artificială”, mai spune Mihai Filip.

Planul investițional din acest an se înscrie în extinderea prezenței la nivel internațional și accesarea de proiecte mai complexe la companii din ce în ce mai mari.

Birou deschis în Germania și planuri pentru SUA, UK și Emirate

OVES Enterprise a deschis, recent, la Munchen, Germania, primul birou în afara țării, ca parte a strategiei de extindere la nivel internațional ce vizează prezența în 5 țări până la finalul anului: Germania, SUA, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Spania.

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înființată în 2015 la Cluj-Napoca. Din 2019, strategia OVES a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale etc. OVES Enterprise are, în prezent, 71 de angajați și birouri în România și Germania, iar peste 80% din cifra de afaceri vine din afara României.

 

Comenteaza