Video Pachet Smart City conceput la Cluj , oferit pentru testare orașelor mici

Pachet Smart City conceput la Cluj , oferit pentru testare orașelor mici

Compania Life is Hard - Work Soft din Cluj-Napoca, va oferi gratuit, timp de doi ani, suita sa de aplicaţii CityApps tuturor oraşelor care au sub 100.000 de locuitori, ca parte a programului numit Update România, al cărui obiectiv este susţinerea digitalizării comunităţilor locale.

“Am proiectat un pachet de soluții pentru un adevărat Smart City conectat, sigur și plăcut al viitorului. Aplicațiile noastre sunt deja implementate și promovate în mod activ, în două mari orașe din România, urmând să extindem soluțiile noastre spre folosire și în alte orașe”, a anunțat compania informatică din Cluj.

LIH și-a propus să atragă șase milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea de noi aplicații software, accelerarea dezvoltării și desfacerii unor produse existente și achiziția de aplicații software și echipamente IT în scopul creșterii competitivității companiei. Clujenii vor să implementeze standarde ISO și să lanseze noi angajări.

Societatea clujeană cotată la Bursa de Valori București are o capitalizare bursieră de 13,2 milioane de lei. Principalii săi acționari sunt Ioan-Cătălin Chiș (63,8%) și Erik Barna (20,5%), pachete semnificative deținând Marian Marius Alexe și Kanata Invest Corporationa (peste 5%), conform BVB.

Cei mai importanți jucători de tehnologia informației din Cluj erau Endava România (12,01% din piață), Softvision (7,00%), NTT DATA România (6,28%), Betfair (4,86%) și Iquest Technologies (4,64%), potrivit portalului financiar Termene.ro.

Comenteaza