Pâinea noastră „cea de toate zilele" s-a scumpit în 2022. Cât costă

Pâinea noastră „cea de toate zilele" s-a scumpit în 2022. Cât costă

Probabil cel mai comun aliment de bază, pâinea, își crește prețul în 2022 și este mai scumpă cu până la 30% față de începutul anului trecut. 

Pâinea, alimentul de bază a mai tuturor românilor, s-a scumpit și ea în 2022, odată cu multe alimente servicii și produse de bază.

Preţul pâinii la începutul anului 2022 trece de 10 lei/kg pentru o pâine albă feliată. El a crescut de la 3% până la 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în funcţie de gramaj, tip sau producător, arată datele colectate de ZF de la jucători din piaţa de morărit şi panificaţie şi din retailul modern.

„Avem o creştere în 12 luni de 2,8% la preţul pâinii, pentru că atât a putut suporta consumatorul. Pe raft, preţurile au crescut între 6% şi 10% pentru specialităţi, deoarece grâul de panificaţie este la maxime istorice, de 1.400 lei/tonă în portul Constanţa, iar ureea este, în medie, 4.000 de lei/tonă“, a spus Ovidiu Bucătaru, CFO, Grup Şerban Holding, în cadrul emisiunii ZF Agropower.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza