Pandemia schimbă spațiile de lucru la Cluj. Ușile devin automate

Pandemia schimbă spațiile de lucru la Cluj. Ușile devin automate

Multe dintre companii își înlocuiesc ușile manuale cu unele automate pentru minimizarea riscului de infecţie cu coronavirus prin atingerea mânerelor, constată specialiștii clujeni în sisteme de acces.  

285 de proiecte noi și de soluții pentru siguranța cetățenilor au fost semnate şi demarate pe parcursul anului trecut de Kadra Cluj, integrator de soluţii automate de acces. Piaţa sistemelor de acces a fost provocată să se adapteze şi să propună soluţii adecvate vremurilor.

"Este un număr destul de mare de proiecte pentru un an atât de complicat. Am avut şi proiecte pe care investitorii le-au amânat din cauza impredictibilităţii vremurilor sau a problemelor de finanţare, însă au fost destui care au preferat să finalizeze investiţiile.

În construcţii, cheltuielile de conservare sunt mari, prin urmare chiar şi în perioadele de lock-down s-a lucrat. Ritmul a fost foarte lent în primăvara anului trecut, dar important este că nu s-au luat decizii de blocare totală a investiţiilor. S-a schimbat puţin tipologia cererilor.

Au fost beneficiari care au avut de rezolvat nevoi cu totul noi, spitalele au avut de separat fluxuri sau de restricţionat accesul în anumite zone şi care au solicitat instalarea de uşi automate, sau spaţii de producţie care pentru protecţia propriilor angajaţi au dorit să înlocuiască uşile manuale cu unele automate pentru minimizarea riscului de infecţie prin atingerea mânerelor”, a declarat Andreea Strugaru, managing partner al Kadra.

Inginerul constructor Radu Opriș a pus bazele acum 27 companiei Aluterm, alături de Monica Sagmar și Andreea Strugaru, celelalte coproprietare. În 2019 Aluterm Group devenea Kadra, compania trecând printr-un proces de rebranding. Cele trei divizii ale companiei sunt Siatec, Parkomatic și Makroplast.

 

Comenteaza