Panouri solare cu bani de la Rompetrol

Panouri solare cu bani de la Rompetrol

 Clujenii au depus şase proiecte pentru finanţare cu bani de la grupul Rompetrol, în cadrul unui concurs în care au fost înscrise 500 de astfel de propuneri din toată ţara.

 

Perioada de înscrieri în competiţia “Impreună pentru fiecare” s-a încheiat. Din Cluj au fost depuse şase proiecte: ecologizarea Văii Simeşnei (Cluj-Napoca), panouri solare şi ecologizare în Valea Borşa, amplasare de panouri solare la şcoala Ady Endre din Sâncraiu, amenajarea unui centru pentru bătrâni în Apahida sau a unui cabinet medical în Ciurila. Cele şase proiecte au valori apropiate sumei maxime admise. Programul a înregistrat o creştere de şase ori ca proiecte depuse faţă de 2009, potrivit coordonatorului PR al Rompetrol, Costinela Drăgan.

 

“Am ales să finanţăm proiecte concrete, ce îmbunătăţesc calitatea vieţii comunităţilor şi care sunt implementate de înşişi beneficiarii”, a declarat Oana Năstase, director de comunicare al grupului Rompetrol. înscrierile s-au încheiat duminică, iar solicitanţii sunt organizaţii, autorităţi locale, persoane fizice sau juridice.

 

Activităţile propuse pentru proiectele din sfera sănătate sunt reabilitarea şi dotarea unităţilor ce asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare, iar la protecţia mediului - conservarea şi menţinerea sau îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi. Bugetul alocat unui proiect este de până la 50.000 de lei. Anunţarea câştigătorilor se va face în 19 iulie.

 

Comenteaza