Foto Parcare de cărucioare? S-a deschis prima cafenea pentru părinţi şi copii din Cluj. Proprietarii au lăsat Elveţia pentru Transilvania

Doi soți stabiliți în Cluj – el din Harghita, ea din Danemarca – s-au întors în România după 8 ani petrecuți în Elveția și au dechis o cafenea de cartier dedicată părinților.

 

"Előd Balázs-Engelsen este de origine din Gheorgheni, Harghita. A mers la facultate la Cluj, unde a stat 4 ani, apoi s-a mutat în Elveția, la Geneva, unde a lucrat aproape 8 ani pentru Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) pe produse digitale (aplicații web și mobile) și pe branding (design, grafică, animații). S-a întors de curând în România și urmează să deschidă o cafenea pentru părinți, alături de soția sa, Louise, pe care a cunoscut-o în Danemarca", se arăta într-un articol din vara lui 2019. 

Tembo, o cafenea de cartier pentru părinți

Clientela pe care vor să o atragă la Tembo ar fi părinții cu copii mici, între 0 – 5 ani, în special. Au aplicat și pentru fonduri de finanțare, căutând oportunități în țară și în afară, și au reușit să atragă o finanțare de 33.000 de euro nerambursabil din partea UE, prin programul „Antreprenor acasă”, un fond pentru Diaspora care vrea să se întoarcă acasă. De asemenea, au primit o finanțare de 50.000 de euro de la Raiffeisen Bank prin parteneriatul cu Fondul European pentru Investiții și garanțiile oferite de programul COSME.

Comenteaza