Parcul logistic de lângă aeroport se extinde cu 1,3 hectare. Apare un depozit de clasa A

Parcul logistic de lângă aeroport se extinde cu 1,3 hectare. Apare un depozit de clasa A
| Foto: TCC

Un nou depozit de clasa A, cu o suprafață închiriabilă de 13.000 mp, va apărea în zona Aeroportului Internațional Avram Iancu, a anunțat marți dezvoltatorul Transilvania Construcții Cluj (TCC).

Depozitul de pe str. Orăștiei, situat în incinta TRC Park Transilvania, va fi împărțit în trei secțiuni: compartimentul 1 - 4.000 mp, compartimentul 2 – 5.300 mp și compartimentul 3 – 3.700 mp. În fiecare compartiment al noii construcții la etaj se va afla câte un spațiu dedicat pentru birouri. Depozitul va avea un sistem de iluminare cu leduri, iar birourile vor fi de clasa A, conform specificațiilor proiectului.

La finalul lucrărilor, TRC Park va avea o suprafață de 21 ha, incluzând diverse tipuri de clădiri: depozite dedicate pentru activități de logistică și distribuție, depozite frigorifice, restaurant cu o suprafață utilă totală de 100.000 mp. În aceste spații își desfășoară activitatea acum 97 de companii, multinaționale și locale.

TCC și-a relocat sediul și birourile sale în clădirea de birouri Novis Plaza, din parcul industrial Tetarom I. Iniţial societatea de construcții avea sediul central în zona Someşeni, pe str. Orăştiei. Noua sa strategie de management vizează poziționarea societăţii ca jucător important în Europa de Est în aria dezvoltării și administrării de spații industriale, comerciale și de birouri.

Novis Plaza a fost preluată de TCC în 2016, societate care efectuează lucrări tehnice și de construcție. TCC provine din Trustul de Construcţii Cluj, divizat după 1990 în mai multe societăţi. Principali investitori ai TCC sunt Andrei Timofte (55,5%), Mircea Timofte (35,6%), 3,75% controlează Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, iar 5%, alţi acţionari. 

Societatea este specializată în construcții civile, dezvoltări imobiliare și administrarea proprietăților. Proiectele sale se numără Parcul Logistic TRC Cluj din comuna Jucu și clădirea de birouri Novis Plaza. Printre concurenţii săi de pe plan local se numără ARL, ACI, TCI sau Construcţii Napoca.

Comenteaza