Pasiune transformată în business: Fosta profesoară de liceu care face bani cu agende realizate manual

Cu doar 2.000 de lei, o fostă profesoară de liceu din Cluj a pornit FoaieVerde, un business care a ajuns în doi ani la vânzări de 35.000 de lei.

Andreea Hoha a fost profesoară la un liceu de arte din Cluj-Napoca. Pasionată încă din copilărie de meșteșugărit, a descoperit la acea vreme diverse materiale în dulapul bunicii sale şi a început să creeze. În urmă cu doi ani, a dat curs pasiunii sale și a înfiinţat FoaieVerde, un business prin care comercializează agende lucrate manual din materiale naturale.

Inițial, totul a pornit ca un hobby, dar, după câteva postări pe Instagram, mai multe cereri de la prieteni și cunoștințe și o investiție de 2.000 de lei, pasiunea Andreei s-a transformat într-o afacere.

„Am început să construiesc brandul inconştient, nu m-am gândit că voi ajunge să trăiesc din asta. Făcându-mi mie agende, caiete, albume, oamenii din jur au început să fie interesaţi şi ei de astfel de lucruri. Am început să le fac şi lor şi aşa am continuat să tot postez ce făceam eu în online. Oamenii au început să reacţioneze şi să îşi dorească să cumpere. Atunci a fost un moment în care m-am gândit că pot face asta mai serios şi pot începe să vând“, povestește Andreea Hona pentru ZF.

Povestea fostei profesoare de liceu din Cluj care face agenda oamenilor

Tânăra mărturisește că la început lua comenzi mici local sau foarte aproape de Cluj și nu avea curajul de a vinde și în magazine.

„A fost o creştere organică, pas cu pas, pe nesimţite – câteodată stau şi mă mir şi eu câţi urmăritori am. FoaieVerde, ca brand, s-a născut acum doi ani, dar, mai serios, am început să lucrez acum un an, când am înfiinţat şi un SRL. Până acum, am lucrat ca profesor la Liceul de Arte Vizuale din Cluj şi apoi am decis să fac asta full time pentru că îmi aduce satisfacţii“, a mai spus Andreea Hoha.

În decurs de o lună, aceasta realizează peste 50-60 de agende. Ele sunt lucrate manual, iar Andreea pune mult accent pe coperți și le tratează ca pe niște mici obiecte de artă. Crearea modelelor clasice, susţine ea, durează circa două-trei zile, în timp ce pentru agendele din lemn, care presupun mai multe etape – cum ar fi şlefuire, lăcuire şi legare – este nevoie de mai mult timp. Agendele sunt realizate în stocuri, dar şi la cererea clientului.

Povestea fostei profesoare de liceu din Cluj care face agenda oamenilor

Încasări de 35.000 de lei

Actualmente, produsele se vând doar prin intermediul reţelelor de socializare, în special pe Instagram. Multe dintre comenzi au venit de la clienţii din Sibiu sau Bucureşti, însă cererile sunt din toată ţara, iar încasările obținute din vânzarea produselor într-un an de zile se ridică la proximativ 35.000 de lei. Deși Andreea face totul singură în această afacere, ea susține că și-ar dori să mărească echipa cu „mici ajutoare“, pe care să le instruiască şi care să îi uşureze munca. Anul acesta, ea îşi propune să găsească un atelier în care să creeze, să lanseze site-ul şi magazinul online şi că realizeze cât mai multe agende.

Comenteaza