Paşte de coşmar la Câmpia Turzii

Paşte de coşmar la Câmpia Turzii
Jumătate de combinat va fi concediat în prag de sărbători, conform unei notificări primite ieri seară de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Conducerea combinatului siderurgic Mechel a notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) asupra disponibilizării colective.

Aproape 800 de angajaţi vor fi concediaţi, conform sindicatului, ceea ce înseamnă că vor fi afectate peste 2.000 de persoane, inclusiv femei şi copii, dintr-un oraş monoindustrial.

"Am primit notificarea la finalul programului, nu cunosc prevederile contractului colectiv de muncă. Joi dimineaţă vom avea o şedinţă pe această temă, vom lua legătura cu conducerea combinatului. Peste 700 de oameni se află în această situaţie, din cei 1.800 de angajaţi ai societăţii", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Don, director executiv al AJOFM. "Situaţia de la Câmpia Turzii este foarte gravă. Gândiţi-vă că ruşii au preluat societatea cu 5.000 de oameni, iar acum pleacă jumătate", susţine deputatul Mircia Giurgiu, care a făcut demersuri la Ministerul Economiei pentru reluarea producţiei.

Liderul de sindicat Ioan Pascu a declarat, la REALITATEA TV Cluj, că 800 de angajaţi au primit notificări de concediere. "Noi ne-am manifestat îngrijorarea mai demult, atunci când am depus un memoriu la prefectură, însă cei de acolo ne-au spus să stăm liniştiţi, că nu e nici o problemă. S-a dovedit că este!", a menţionat Pascu. Mechel a anunţat recent că închide temporar producţia la patru dintre cele şase combinate pe care le deţine în ţară din cauza problemelor meteorologice. La Câmpia Turzii erau angajate 1.800 de persoane, dar sindicaliştii susţineau că doar o treime lucrează efectiv, restul fiind trimise acasă, cu program redus de lucru.

(D.E.)

 

Comenteaza