Paszkany a primit autorizaţia de construire pentru parcul fotovoltaic

Paszkany a primit autorizaţia de construire pentru parcul fotovoltaic
Omul de afaceri Arpad Paszkany se poate apuca de proiectul parcului fotovoltaic, prevăzut pe dealul Sf. Gheorghe, având în vedere că Primăria Cluj-Napoca a emis autorizaţia de construire. Consilierul local PDL Adrian Popa a menţionat că lucrările vor demara, cu siguranţă din primăvara 2013.

Pentru că iarna bate la uşă este greu de crezut că proiectul parcului fotovoltaic va putea demara în perioada următoare, a arătat consilierul local Adrian Popa, însă, de anul viitor, cu siguranţă firma Green Energy Napoca îşi va face treaba conform înţelegerii încheiate cu municipalitatea clujeană, crede acesta. „De câteva zile a fost emisă autorizaţia de construire, prin urmare, din primăvară, lucrările vor putea începe fără probleme", a spus Popa. Chiar dacă acţionarul principal al firmei Green Energi Napoca, Arpad Paszkany, este implicat în mai multe litigii cu foştii parteneri de afaceri (cu care s-a angajat în proiectul Cartierului Tineretului), această situaţie nu are cum să împiedice investiţia parcului fotovoltaic, mai crede reprezentantul Consiliului Local. Proiectul de energie verde de pe dealul Sf. Gheorghe înlocuieşte, de fapt, proiectul iniţial al Cartierului Tineretului, conform unei Hotărâri adoptate de Consiliul Local. Recent, omul de afaceri Arpad Paszkany aprecia că pentru realizarea parcului fotovoltaic, investitorii parteneri ar fi cheltuit, deja, câteva sute de mii de euro, pe studii şi măsurători de ore de soare, precum şi pentru lucrări de proiectare

Valoarea totală a investiţiei e estimată la 130 de milioane de euro, din care 100 de milioane reprezintă costul echipamentelor, iar restul, cheltuieli de amenajare. 

 

Comenteaza