Patronii Cemacon Cluj au cumpărat un complex de birouri din București

Patronii Cemacon Cluj au cumpărat un complex de birouri din București

Forte Partners, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de pe piață de birouri, a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri The Bridge către grupul Dedeman, în cea mai importantă tranzacție de pe piața imobiliară din 2018.

The Bridge cuprinde trei faze și va avea 80.000 mp. Prima a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM, a doua se află în construcție și a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger și Medicover, a treia fiind în stadiu de pregătire, conform Business 24

"Proiectul este unul dintre cele mai atractive de pe piaț de real estate și achiziția lui va consolida activitatea grupului Dedeman. Sperăm să marcăm un nou început pentru antreprenorii români, care să aducă mai multă încredere în dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de anvergură", a spus Dragoș Pavăl, CEO al Dedeman.

"Această tranzacție marchează un moment de referință pentru piața imobiliară locală și pentru economia românească. Am arătat că un dezvoltator român poate concura cu marile grupuri internaționale pe o piață foarte dinamică și că poate încheia tranzacții de anvergură", a declarat Geo Mărgescu, cofondator al Forte Partners.

Clădirea “verde” The Bridge a primit recent certificarea LEED Platinum, cu cel mai ridicat scor de certificare Leadership în Energy and Environmental Design acordat de US Green Building Council unei proprietăți din România. Forte Partners a dezvoltat un portofoliu de proiecte de 300 de milioane de euro, în sectorul de birouri și rezidențial.

Grupul Dedeman, cu o cifră de afaceri în 2017 de 1,3 miliarde de euro, este deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, cei mai puternici antreprenori români. Dedeman este cel mai mare angajator român, cu 10.000 de angajați, având cea mai întinsă rețea de comerț cu amănuntul, ce cuprinde 48 de magazine de bricolaj, două centre logistice și parc auto propriu. Recent, grupul a preluat o participație de peste 50% din producătorul de cărămizi Cemacon Cluj-Napoca. Tranzacția a inclus companiile Cemacon SA și Cemacon Real Estate.

Comenteaza