Patronii din România cedează cu greu controlul firmei copiilor lor

Patronii din România cedează cu greu controlul firmei copiilor lor
29% dintre afacerile românești de familie cu venituri de peste 1 milion de euro au realizat cu succes trecerea la a doua generație de antreprenori, în timp ce 67% continuă să fie conduse de fondatori și se pregătesc pentru succesiune.

Barometrul afacerilor de familie din România EY arată că la nivel local 32% dintre afaceri sunt conduse de lideri din a doua sau a treia generație. Comparativ, la nivel global, 53% dintre afacerile de familie sunt conduse de antreprenori care au preluat business-ul de la generațiile anterioare.
 
„Doar 30% dintre afacerile de familie supraviețuiesc după prima generație, 13% după a doua și numai 3% după a treia generație a familliei”, a declarat Gabriel Sincu, director executiv în cadrul EY România. 
 
Acesta este primul studiu EY România dedicat afacerilor de familie. 699 de oameni de afaceri au răspuns chestionarului online, 400 fiind acționari, președinți, administratori sau sau directori într-o afacere de familie. 90 conduc afaceri de familie cu afaceri ce depășește 1 milion de euro.
 
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 230.000 de angajaţi în 150 de ţări şi venituri de 29,6 miliarde de dolari în anul fiscal 2016. În România şi Republica Moldova EY are birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. 

Comenteaza