Patronii din turismul românesc, depăşiţi de programul pentru ruşi

Patronii din turismul românesc, depăşiţi de programul pentru ruşi
Hotelierii de pe litoral susţin că nu au fost consultați de către Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, înainte de lansarea programul "Litoralul pentru ruși", la tarife promoționale, pe care nu le pot susține, considerându-le nerealiste.

Comitetul Director al Federaţii Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) nu își asumă aceste tarife şi îi cere să nominalizeze hotelurile care au acceptat să intre în program, perioadele în care sunt percepute aceste tarife și dacă ele sunt valabile și în vârf de sezon, sau doar în capetele acestuia.

„FPTR o susține pe doamna Anca Nedea, președintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, care a declarat că demersul Corinei Martin, care nu s-a consultat cu industria atunci când a pornit această campanie, afectează imaginea turistică a României.

Din câte știm, și Ambasada României la Moscova a perceput ca inutil și nociv demersul doamnei Martin, care a vizitat Moscova și a lansat această campanie cu două zile înainte ca în capitala Rusiei să ajungă o delegație oficială românească, condusă de doamna președinte Anca Nedea!”.
 
Martin a anunțat la Moscova programul "Litoralul pentru ruși", cu tarife de 10 euro/noapte, în hoteluri de 4 stele. Ea susține că programul va avea tarife simbolice la cazare, mai mici "decât oricare cu care am fost obișnuiți până acum".

„Ideea de a atrage turiști ruși în România acum, când pentru ei s-a închis piața turcă, nu este rea, însă cei 3 milioane de ruși care au fost anul trecut în Antalya, majoritatea la hoteluri de 5* all inclusive și la tarife care depășesc 600-700 de euro de persoană pe sejur, nu fac parte din acea categorie care vânează ofertele de 10 euro/noapte pe care, poate, și le permit anumite hoteluri de la noi, dar doar în capetele de sezon”, conform FPTR.

Organizaţia patronală grupează membri cu o cifră de afaceri cumulată de 5 miliarde de euro şi cu 33.000 de salariați.

Etichete
Comenteaza