Patronii și angajații hotelurilor și restaurantelor au ieșit în stradă la Cluj

Patronii și angajații hotelurilor și restaurantelor au ieșit în stradă la Cluj
Personalul de la Livada speră că protestele vor deschide "ochii guvernanților"

Patronii și angajații din mai multe localuri au întrerupt marți lucrul pentru o jumătate de oră în semn de protest pentru măsurile luate de autorități. Printre cei ieșiți în stradă se numără angajații unor restaurante precum Livada sau Marty. 

Lanțul de localuri Marty, din Cluj, s-a alăturat protestului. "Ne oprim complet din toată activitatea pe care o desfășurăm și vom protesta în fața locațiilor noastre. Este un moment critic pentru industria ospitalității și este timpul pentru un semnal de alarmă. Apelăm la sprijinul vostru, al colegilor noștri, al tuturor celor care vor să fie alături de noi. Vom protesta în liniște, respectând măsurile de protecție și distanțare socială. Mulțumim mult și suntem siguri că ne înțelegeți!", a transmis conducerea rețelei. 

"Evenimentele din ultima săptămână ne-au adus aici. E un protest pașnic căruia ne-am alăturat în speranța că va deschide ochii guvernanților", susțin angajații restaurantului local Livada.

În intervalul 12:00-12:30 patronii de hoteluri şi restaurante din țară au ieşit alături de angajaţii din acest domeniu în faţa localurilor pentru a protesta la nivel naţional. Operatorii din industria ospitalităţii au oprit activitatea timp de jumătate de oră.

Ei ţineau în mână mesaje publice adresate autorităţilor. „HoReCa, speranţa interzisă”, „HoReCa capăt de drum”, „1 an de restricţii, zero despăgubiri”, sunt câteva dintre mesajele afişate de patronii de restaurante şi hoteluri şi de angajaţii care au protestat, marţi, timp de 30 de minute, conform Mediafax.

Conform Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), anul 2020 a marcat declinul industriei, după cum o arată şi cifrele: „120 000 euro/an a însemnat pierderea medie per unitate în 2020; de la 400.000 de angajaţi, cât număra industria în 2019, am rămas 280.000 în 2021; de la 40. 000 de unităţi în 2019, am ajuns la 28.000, cifră în continuă scădere”.

Comenteaza