Patru startup-uri din Cluj, selectate într-un program de accelerare a afacerilor din tehnologie

Patru startup-uri din Cluj, selectate într-un program de accelerare a afacerilor din tehnologie

Avangarde Software, RF-Meeters, Careers in White și Cyscale sunt cele patru business-uri din Cluj selectate în programul de accelerare.  

Avangarde Software a venit cu aplicația VR Anxiety Relieving Application ce reduce nivelul de anxietate al pacienților din spitale sau clinici medicale, RF-Meeters este o soluție pentru contorizare inteligentă a energiei, bazată pe tehnologia wireless, Careers in White platforma de recrutare electronică medicală ce oferă oportunități de carieră pentru profesioniștii medicali din întreaga lume, iar Cyscale construiește o platformă de design pentru domenii cloud.

BCR-InnovX, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, a anunțat companiile ce au intrat în programul de accelerare dedicat grupei Startups, cu afaceri între 100.000 și un milion de euro. Juriul a selectat 14 start-up-uri din Cluj, Iași, București ce vor începe programul de accelerare în 27 aprilie, în capitală. Din 106 aplicanți, au fost selectate 28 de companii în programele de incubare.

„În contextul COVID-19, în perioada preaccelerării am observat un interes mult mai mare al startup-urilor în parcurgerea programului. Am adaptat curricula la nevoile actuale ale companiilor, în special pentru repoziționarea pe piață în vederea deblocării și creșterii activității economice.

Suntem onorați de încrederea pe care antreprenorii ne-au acordat-o în această perioadă dificilă, când pivotarea și reinventarea sunt niște acțiuni esențiale pentru inovare”, spune Diana Dumitrescu, CEO InnovX.

“Munca de la distanță începe să devină un lucru obișnuit, iar startup-urile au recunoscut că implementarea din timp a măsurilor care să mențină pe linia de plutire activitățile critice de business reprezintă un avantaj competitiv major.

Firmele cu potențial de creștere și care în urma procesului de selecție au reușit să se califice pentru faza de accelerare vor parcurge un proces de învățare intens și practic, menit să le ajute să-și accelereze procesele de scalare a proiectelor proprii”, a precizat Daniel Ilie, Mentor InnovX & Business Continuity Planning Consultant.

Programul virtual de accelerare va fi unul intensiv, fiind structurat din trei programe educaționale paralele dedicate diferiților membrii ai startupurilor în funcție de responsabilități: CEO – program de educație financiară și de business în vederea atragerii de finanțări de tip grant și equity; CIO – program educațional pe inovare; CTO – program educațional pe tehnologii emergente.

Pentru programele locale de incubare partenerii proiectului sunt FabLab și Școala Informală de IT Iași, respectiv AROBS Transilvania Software Cluj. 

Comenteaza