Pensie specială uriașă la Cluj de 7.000 de euro. Premierul Cîțu anunță dispariția acestora

Pensie specială uriașă la Cluj de 7.000 de euro. Premierul Cîțu anunță dispariția acestora
| Foto: newsromania.net

Cea mai mare pensie specială din județul Cluj aparține unui fost magistrat și se ridică la suma de 7.000 de euro pe lună.

Premierul Florin Cîțu a declarat în seara zilei de joi, 18 februarie, că pensiile speciale vor dispărea odată cu reforma sistemului de pensii. Adică toate pensiile vor fi bazate pe contributivitate. Șeful Guvernului a mai precizat că este necesară o reformă a întregului sistem de pensii, pentru ca, in 15 ani, "cei care vor lucra nu vor mai putea să plăteasca pentru cei care vor ieși la pensie".

întrebat, joi seara, la Digi 24, despre eliminarea pensiilor speciale, Florin Cîțu a precizat că deja sunt trei proiecte elaborate și votate în acest sens care au picat la CCR. „Eu cred că vom rezolva problema pensiilor speciale atunci când vom implementa reforma pensiilor. (...) pensii bazate pe contributivitate și atunci vom rezolva problema acestor doua Românii: unii care sunt speciali și unii care nu sunt speciali. În acest moment, Guvernul nu are o decizie, totul este in Parlament", a declarat Florin Cîțu, potrivit ziare.com.

Un fost magistrat din Cluj are o pensie de 7.000 de euro, de 43 de ori mai mare decât cea mai mică pensie din județul Cluj - 800 lei (pensia socială minim garantată). Statul român a cheltuit anul trecut cu beneficiarii clujeni de pensii speciale aproximativ 8,5 milioane euro, fără a lua în considerare aici pensiile militare.

Comenteaza