Foto Pensiune la 45 de km de Cluj-Napoca, scoasă la vânzare. 4,4 milioane de euro cer proprietarii pe „Nestemata Munților Apuseni”

Supranumită și „Nestemata Munților Apuseni” pensiunea de lux din Valea Ierii, situată la 45 de km de Cluj-Napoca, este scoasă la vânzare pe suma de 4,4 milioane de euro. Lara & Mara are în dotare  25 de camere și 29 de băi, dar și restaurant cu 300 de locuri.

"La numai 45 km de Cluj, la răscrucea apelor din Valea Ierii și Valea Negrii un drum prin pădure se deschide brusc în ceea ce amintește de o dumbravă minunată, un luminiș inundat de verdeață în jurul unui ochi de apă. O pensiune toată bătută în piatră, lemn și flori roșii își întâmpină oaspeții cu camere moderne și terase boeme pentru cafele și pierdut privirea-n verde. Aerul de munte se simte rece și tare când intră în nări, ajunge în vene și ozonează", se arată în descrierea proprietăţii de pe pe site-ul Sotheby’s România, unde este listată aceasta.

"Aici totul stă sub semnul verdelui - vegetația bogată și aparent sălbatică este lăsată să domine, să se reverse, să umple de verde privirea. Tencuiala și contraforții din piatră aparentă evocă trăinicia, stabilitatea și statura unei așezări medievale.

Totul e din lemn, interior și exterior. Arhitectura se încadrează în stilul rustic local, dar interiorul camerelor îmbrăcate în lemn are atmosfera de cabană contemporană. Lemnul reflectă lumina creând un cocon molcom, blând și cald. Accesoriile de iluminat și piesele de mobilier contemporan coordonate cromatic fac o combinație modernă gri-galben-negru.

Sunt 10 camere cu balcoane deasupra lacului, alte 7 camere în corpul principal (două dintre ele au terasă proprie și ciubăr privat cu aeromasaj) și 4 apartamente (unul cu suprafață de 48mp, duș și cadă cu hidromasaj; terasa acestuia este deasupra cascadei; alte două apartamente au ciubăr privat).

Proprietatea este perfect proiectată și echipată pentru evenimente corporate și private; are suprafețe ample cu iarbă atent manicurată pentru petreceri în grădină și restaurant cu capacitate de 300 persoane. Camera cu sare, sauna, șemineul, șezlongurile din iarbă sau ciubărul sunt prilejuri de relaxare sau socializare, după voie.

Apoi sunt separeurile de luat masa construite într-un butoi, sauna din butoi și jacuzzi în ciubărul care poate fi practic asimilat unei jumătăți de butoi - toate elemente care creionează o atmosferă de poveste potrivită atât pentru team buildings și nunți cât și pentru concedii în natură (cei mici au un minunat parc dar și loc de joacă în interior, pentru cei mari există airsoft, paintball, remi, table, șah, cărți de joc, acces wireless sau un bar bine garnisit și o terasă generoasă cu 80 de locuri în aer liber și 36 lucuri acoperite).

Se adaugă și 9 locuri de parcare acoperite. În prezent este în curs de finalizare proiectul de dotare cu panouri fotovoltaice pe 210 mp (40 kw)", se mai arată pe sothebysrealty.ro. 

Activități în zonă:
• Peștera Scărișoara
• Mănăstirile Muntele Rece, Baisoara, Rimetea, Posaga, schitul de la Plopi
• Cetatea lui Gelu
• Lacurile de acumulare: Tarnița, Gilău, Beliș
• Cheile Runcului
• Pârtie de schi Băișoara la cca 20 km
• Salina Turda-rezervație naturală
• Cheile Turzii
• Mormântul lui Mihai Viteazu

loading...
Comenteaza