Peste 1.700 de clujeni au venit la târgul de muncă de la Cluj Arena

Peste 1.700 de clujeni au venit la târgul de muncă de la Cluj Arena
Peste 1.700 de persoane au participat la târgul de muncă pentru absolvenţi, organizat de AJOFM în incinta stadionului Cluj Arena. Au fost invitaţi 50 de angajatori şi au fost, de asemenea, desfăşurate şi două work-shopuri pentru testarea vocaţională şi aptitudinală a celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

La târgul de joburi pentru absolvenţi, organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, s-au prezentat angajatori din toate domeniile, inclusiv Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan". Reprezentanţii AJOFM au transmis că acest târg este organizat în fiecare an, în toată ţara, în scopul intermedierii unor locuri de muncă în special pentru tinerii absolvenţi care nu au mai fost angajaţi. Subcomisarul Alice Popa de la Şcoala de Poliţie a informat că publicul ţintă vizat în cadrul acestui târg e format din absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat. "Căutăm absolvenţi cu vârsta maximă de 27 de ani. Promovăm admiterea din vara viitoare, când vom scoate 150 de locuri la concurs, şi aşteptăm cât mai mlte CV-uri", a menţionat aceasta.

În total, AJOFM a invitat în cadrul acestui târg peste 50 de angajatori, din întreg judeţul, multe firme extrem de cunoscute precum Emerson, Jolidon, dar şi retaileri, firme de IT, de panificaţie şi patiserie, textile, farmaceutice. "Suntem o firmă care face costume de baie şi lenjerie intimă şi căutăm confecţioneri şi confecţioneri textilişti. Nu cerem neapărat experienţă, dar căutăm oameni care au făcut facultatea de textile", a precizat Mihaela Feur, inspector de resurse umane.

După închiderea târgului de job-uri, reprezentanţii AJOFM Cluj au tramsis o estimare cu privire la numărul de participanţi: peste 1750 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă. Tot în cadrul acestui târtg s-au mai desfăşuat şi două workshop-uri pentru testarea vocaţională, aptitudinală şi a competenţelor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

 

Comenteaza