Peste 500 de clujeni și-au făcut vacanța de Rusalii pe litoral

Peste 500 de clujeni și-au făcut vacanța de Rusalii pe litoral

15.000 de români au fost cazați pe litoral, cifră care depășește așteptările operatorilor de turism pentru minivacanța de Rusalii, când se anticipau că vor ajunge 10-12.000.

Cei mai mulți dintre turiști erau veniți din București (aproape jumătate din total), iar pe locurile următoare se situează Brașov, Prahova, Iași, Argeș și Galați, potrivit unui studiu al agenției de turism online Litoralulromanesc.ro.

Sejururile pentru minivacanța de Rusalii au început să se vândă încă din luna ianuarie, dar pe perioada restricțiilor instituite de autorități în contextul pandemiei ritmul rezervărilor a fost mult diminuat.

După ridicarea interdicțiilor de călătorie și, mai ales, după anunțul că litoralul urmează să se deschidă la 1 iunie, numărul rezervărilor a crescut exponențial. Inițial, s-a estimat că de Rusalii vor veni la mare între 10.000 și 12.000 de turiști.

Cei mai mulți au venit pentru trei zile la mare, dar sunt și turiști (în special cei care au rezervat last minute) care petrec doar două zile într-o stațiune românească de la Marea Neagră. Din datele centralizate, în această perioadă sunt deschise 100 de hoteluri pe litoral, față de 380 anul trecut, în aceeași perioadă.

"Estimăm că, în medie, gradul de ocupare în hotelurile deschise e de 40-50%, dar sunt și unități de cazare care sunt ocupate la capacitate", a declarat Ionuț Nedea, directorul general al agenției Litoralulromanesc.ro.

Cei mai mulți dintre turiștii ajunși în aceste zile pe litoral, respectiv 46%, au venit din București. Din Brașov au ajuns 7,4%, din Prahova 5,8%, din Iași 5,6%, din Argeș 5,2%, din Galați 4,5%, din Cluj 3,5% și din Craiova 3,4%.

Comenteaza