Peste 700 de mii de români îşi vor căuta un loc de muncă. Ce va face Guvernul pentru cei care îi vor angaja

Peste 700 de mii de români îşi vor căuta un loc de muncă. Ce va face Guvernul pentru cei care îi vor angaja
| Foto: profimedia

România va putea accesa între trei şi cinci miliarde de euro de la UE. Guvernul îi va ajuta pe cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, după epidemia de Covid-19. Acesta va plăti 30% din salariul brut al angajaţilor recent.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Guvernul vrea să dezvolte un program prin care să plătească pe o perioadă de cel puţin trei luni, 30% din salariul brut, companiilor care angajează oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Procentul va creşte pentru companiile care angajează tineri absolvenţi sau persoane aflate aproape de vârsta de pensionare. Companile vor fi obligate, însă, să nu renunţe la contractul cu angajatul pentru încă o perioadă de timp după ce nu va mai primi subvenţia de la stat.

Banii pentru desfăşurarea acestui program vor veni de la Uniunea Europeană, care tocmai a adoptat un instrument de sprijin temporar pentru atenuarea riscului de şomaj. Astfel, UE acordă împrumuturi statelor membre, astfel încât acestea să poată ajuta persoanele care vor să se angajeze sau lucrătorii să îşi păstreze locul de muncă pe timpul crizei.

”Prin intermediul acestui program, ţările membre pot accesa sume importante de bani, cu condiţia oferirii unor garanţii. România trebuie să ofere o garanţie de până la 400 milioane euro şi va beneficia, conform calculelor noastre, de o sumă între trei miliarde de euro şi cinci miliarde de euro”, a declarat Ludovic Orban.
 
Premierul a subliniat că aproximativ 600 de mii de români se află în şomaj tehnic, iar  în perioada următoare peste 700 de mii de români îşi vor căuta un loc de muncă, scrie Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza